- Locatie
Titus Brandsmazaal
- Voorzitter
- Heidi Poessé
- Agenda documenten
Agendapunten
-
1Opening, afmeldingen, mededelingen
-
2Vaststelling van de agenda
-
3Ingekomen post, nagekomen stukken
-
3.01
Bijlagen
-
3.02
Bijlagen
-
3.03
Bijlagen
-
3.04
Bijlagen
-
3.05
Bijlagen
-
4Terugblik vergaderingen
-
4.a
Het Manifest wordt standaard op de agenda’s van de Agendacommissie en het Fractievoorzittersoverleg geplaatst (bij terugblik vergaderingen) zodat periodiek gesproken kan worden over de werking van het Manifest.
Gedurende het jaar kan dan tevens informatie worden opgehaald voor de jaarlijkse evaluatie.Bijlagen
-
5
Bijlagen
-
6
Toelichting: Er dient m.n. te worden gelet op de noodzaak om alle agendapunten te behandelen, het voorstel voor de wijze waarop ze worden behandeld en wie ervoor moet worden uitgenodigd
Bijlagen
-
6.0
Bijlagen
-
6.1_______________________ Commissie Ruimte ____________________
-
6.1.aTer advisering
-
6.1.a01
Samenvatting raadsvoorstel:
De ODBN voert namens deelnemende gemeenten en provincie taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Het Dagelijks Bestuur van de ODBN heeft op grond de Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr) de Kadernota 2025 voor reactie aangeboden aan de Raden en Staten van de deelnemende gemeenten en provincie. De Kadernota geeft aan welke inhoudelijke en financiële uitgangspunten ODBN hanteert voor de begroting 2025. Via de reactie kan de gemeenteraad zijn beleidsmatige en/of financiële aandachtspunten meegeven ter verwerking in de ontwerp begroting 2025.
Opmerkingen Raadsgriffie
De Raadsgriffie heeft (nog) geen opmerkingen.Bijlagen
-
6.1.a02
Samenvatting raadsvoorstel:
De Ontwikkelvisie Fraterspark schets de toekomstige ontwikkeling voor het gebied tussen
Koornstraat, Begijnenstraat en Krakenburg. De ontwikkeling voorziet in een woningbouw- en
werkprogramma en de herinrichting van het park. De ambitie is dat het Fraterspark een
kwaliteitsimpuls betekent voor het centrum van Oss
Opmerkingen Raadsgriffie
BIj de raadsgriffie kunnen raads- en burgerleden het vertrouwelijke memo wat genoemd wordt in het raadsvoorstel onder de kop financiën inzien.Bijlagen
-
6.1.bTer opiniëring / raadplegend
-
6.1.cOverige aangeleverde onderwerpen
-
6.2_________________ Commissie Sociaal Bestuurlijk _________________
-
6.2.aTer advisering
-
6.2.a01
Samenvatting raadsvoorstel
In onze regio is afgesproken dat de raden een zienswijze mogen uitbrengen op de financiële en beleidsmatige kaders voor 2025 van de BHIC. Het college heeft een zienswijze voorbereid, die de duurzame lijn en uitwerking van het werkplan 2025 ondersteunt. We delen de zorg van het BHIC om de hogere energielasten en ondersteunen een verzoek aan het RIjk voor (gedeeltelijke compensatie). De zienswijze vraagt aandacht voor het ravijnjaar 2026.
**Opmerkingen Raadsgriffie
**
De Raadsgriffie heeft (nog) geen opmerkingen.Bijlagen
-
6.2.a02
Samenvatting:
De gemeente Oss neemt deel in de Gemeenschappelijke Regeling Kleinschalig Collectief Vervoer Brabant Noordoost (GR-KCV). Deze Gemeenschappelijke Regeling regelt namens de deelnemende gemeenten het WMO-vervoer en de Regiotaxi. De GR-KCV nodigt de raad uit om een zienswijze te geven op de conceptkadernota 2025. Het college heeft een positieve zienswijze voorbereid met een aantal aandachtspunten en accenten. Het college vraagt de raad in te stemmen met deze zienswijze.
Spreektijd:
Opmerkingen:
De raadsgriffie heeft nog geen opmerkingen.Bijlagen
-
6.2.a03
Samenvatting:
Op 1 januari 2025 vervalt de vijfjarige aanwijzing van Stichting Omroep Maasland als lokale omroep voor de gemeenten Oss en Bernheze. Dit betekent dat er opnieuw een omroep aangewezen moet worden. Het Commissariaat voor de Media neemt dit besluit. De gemeenteraad heeft hierin een adviesrol. Het college vraagt te besluiten om, naast de wettelijke criteria, een aantal aanvullende criteria op te stellen.
spreektijden:
Opmerkingen:
Het formulier toetscriteria is toegevoegd als bijlage. Hierin is de wegingsfactor per criterium opgenomen. Deze bijlage geeft het besluit context, maar is geen integraal onderdeel van het besluit zoals het voorligt.Bijlagen
-
6.2.a04
Samenvatting
Het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord nodigt de raad uit een zienswijze uit te brengen op de kaderbrief 2025. De Veiligheidsregio is een gemeenschappelijke regeling die verantwoordelijk is voor de brandweerzorg. Ook organiseert de Veiligheidsregio rampenbestrijding, crisisbeheersing en geneeskundige hulpverlening in de regio (GHOR).
Opmerkingen
De Raadsgriffie heeft (nog) geen opmerkingenBijlagen
-
6.2.a05
Samenvatting
Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) is een samenwerkingsverband die voor een waterschap en 9 gemeenten de belastingtaak uitvoert. Het college heeft een zienswijze voorbereid op de kadernota van de BSOB. In deze zienswijze wordt aandacht gevraagd voor de DVO met Dienst Dommelvallei, gegevensbescherming en het ravijnjaar 2026.
Opmerkingen
De Raadsgriffie heeft (nog) geen opmerkingen.Bijlagen
-
6.2.a06
Samenvatting:
De gemeente Oss neemt deel in de Gemeenschappelijke Regeling GGD Hart voor Brabant (HvB). GGD HvB biedt de gemeenteraad de Kadernota 2025 aan en nodigt uit hierop een zienswijze in te dienen. De Kadernota 2025 is de vertaling van het beleidsplan "Wij maken samen gezond gewoon 2024-2027". Het college heeft een positieve zienswijze voorbereid met een aantal aandachtspunten voor het voorziene ravijnjaar 2026. Het college vraagt de raad in te stemmen met deze zienswijze.
Spreektijden:
Opmerkingen:
De raadsgriffie heet nog geen opmerkingen.
Bijlagen
-
6.2.a07
Samenvatting
Het Regionaal Bureau Leerplicht Brabant Noordoost (RBL BNO) voert namens 6 gemeenten onder andere de leerplicht en kwalificatieplicht uit. RBL BNO biedt de Kadernota 2025 aan en nodigt de gemeenteraad uit zijn zienswijze kenbaar te maken. Het college heeft een positieve zienswijze voorbereid maar vraagt terughoudend te zijn met extra kostenstijgingen. Het college vraagt de raad in te stemmen met deze zienswijze.
Spreektijden
Opmerkingen
De raadsgriffie heeft nog geen opmerkingen.Bijlagen
-
6.2.a08
Samenvatting:
De gemeente Oss neemt deel in de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningschap Noordoost-Brabant. Het Werkvoorzieningschap Noordoost-Brabant is namens de deelnemende gemeenten de opdrachtgever voor de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). Het Werkvoorzieningschap biedt de Kadernota 2025 aan en nodigt de gemeenteraad uit om zijn zienswijze kenbaar te maken. Het college heeft een positieve zienswijze voorbereid maar vraagt terughoudend te zijn met extra kostenstijgingen. Het college vraagt de raad in te stemmen met deze zienswijze.
Spreektijden:
Opmerkingen:
De raadsgriffie heeft nog geen opmerkingen.Bijlagen
-
6.2.a09
Samenvatting
Door de aanpassing van de Wet gemeenschappelijke regelingen (WGR) moet de gemeenschappelijke regeling BHIC worden aangepast. De WGR schrijft voor dat de deelnemers een zienswijze kunnen uitbrengen op de voorgenomen wijziging van de gemeenschappelijke regeling. Het college heeft een zienswijze op het voorgenomen wijzigingsbesluit voorbereid.
Opmerkingen
Vanuit de Raadsgriffie zijn er (nog) geen opmerkingen.Bijlagen
-
6.2.a10
Samenvatting
Door de aanpassing van de Wet gemeenschappelijke regelingen (WGR) moet de gemeenschappelijke regeling BSOB worden aangepast. De WGR schrijft voor dat de deelnemers een zienswijze kunnen uitbrengen op de voorgenomen wijziging van de gemeenschappelijke regeling. Het college heeft een zienswijze op het voorgenomen wijzigingsbesluit voorbereid.
Opmerkingen
Vanuit de Raadsgriffie zijn er (nog) geen opmerkingenBijlagen
-
6.2.a11
**Samenvatting:
**
In 2022 is de Wet gemeenschappelijke regelingen gewijzigd. Daarom dient ook de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningschap Noordoost-Brabant te worden aangepast. Het college adviseert de raad in te stemmen met de voorgestelde wijziging.
Spreektijden:
Opmerkingen:
De raadsgriffie heeft nog geen opmerkingen.Bijlagen
-
6.2.bTer opiniëring / raadplegend
-
6.2.cOverige aangeleverde onderwerpen
-
6.2.c01
Dit jaar staat er een beleidsnota en uitvoeringsprogramma circulaire economie Oss op het programma. Einde lente volgt een opinienota, gevolgd door de beleidsnota. De podiumbijeenkomst geeft antwoord op de vraag wat een circulaire economie is, welke opgave we hebben in Oss en welke dilemma's eraan vast zitten. Lector en programmamanager circulaire economie Frank Croes van het centrum voor meerwaarde creatie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen neemt u mee in het onderwerp om u te inspireren.
-
7
Bijlagen
-
8Wijzigingen Vergaderdata 2024
-
9Voorstel tot het houden van een besloten vergadering
-
10Rondvraag
-
11Sluiting