Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Opiniecommissie Ruimte

woensdag 15 mei 2024

19:30 - 22:30
Locatie

Raadzaal

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 2
    Spreekrecht voor het publiek
  3. 3
    Vaststellen agenda
  4. 4
    Mededelingen en rondvraag
  5. 4.1
    Mededelingen
  6. 4.2
    Rondvraag
  7. 5

    • 2 termijnen
    • spreektijd 1e termijn is 3 minuten
    • ruimte voor verduidelijkende vragen (ook door portefeuillehouder) na de 1e termijn van een fractie
    • beeldvorming
    • belangrijke punten benoemen
    • géén vragen aan de portefeuillehouder
    • laat ruimte voor oordeelsvorming in 2e termijn
    • ruimte voor een reactie van de portefeuillehouder
    • naar behoefte is er een schorsing na de 1e termijn
    • de voorzitter leidt het onderling gesprek tijdens 2e termijn, de portefeuillehouder doet ook mee.

  8. 5.01

    Er is een concept ontwikkelperspectief Spoorzonegebied gereedgekomen met daarin strategieën voor een consistente aanpak van de Spoorzone ontwikkeling in Oss. Voorgesteld wordt de strategieën met de gemeenteraad opiniërend te bespreken zodat er een gedeeld beeld ontstaat van de mogelijkheden en de gewenste vervolgstappen. Deze worden op een later moment ter besluitvorming voorgelegd.


    Op 26-03-2024 is er een nieuwe versie van het ontwikkel perspectief toegevoegd. Er zat een typfout in het titelblad van de oude versie. In de nieuwe versie is deze typfout herstelt.

  9. 6

    • 1 termijn
    • spreektijd 2 miniten
    • mening geven over voorgenomen collegebesluit
    • ruimte voor verduidelijkende vragen na de 1e termijn van een fractie (ook door portefeuillehouder)

  10. 6.01

  11. 6.02

    Beter Oss: Uitleg van wethouder woonwagenzaken: Hoe kan het dat een externe uitvoerder van gemeentebeleid, in dit geval Nijbod, kan beweren dat een voormalig wethouder iets niet heeft gezegd, terwijl dit wel is gezegd en ook schriftelijk is bevestigd door de voormalig wethouder? Nijbod heeft niets gevraagd aan de voormalig wethouder en reageerde in onwetendheid, onder verantwoordelijkheid van de huidige wethouder woonwagenzaken.

  12. 6.03

    SP: er lijkt sprake van wensdenken. De SP betwijfelt of de problemen zo worden opgelost en wil reageren.

  13. 6.04

    SP: Wat is precies de rol van de gemeente? 'Stelt ook kaders' zo luidt het persbericht; waarover en wanneer stelt de gemeente kaders? Worden deze kaders aan de gemeenteraad voorgelegd?

  14. 6.05

    D66: Eerste instantie rand fietsroute om Oss Niet ideaal zeker als daar ook openbaar toilet gemaakt moet worden. Als afstand te groot is naar centrum.

  15. 6.06

    VDG:- Vragen aan het college over het niet meer toestaan van nieuwe evenementen in het gebied en over de monitoring van de balans tussen natuur en recreatie in het gebied.

  16. 6.07

    SP: wil graag een reactie van het college. Wat wordt gedaan met dit soort noodkreten? Wordt gedacht aan aanvullend beleid, mede in het kader van het Schone Lucht Akkoord?

  17. 6.08

    VDG wil met de portefeuillehouder van gedachte wisselen over deze casus, welke nu voor de tweede keer hier behandeld wordt. Gemaakte afspraken lijken niet nageleefd te worden.

  18. 6.09

    PvdA wil graag een statement maken in de commissie over dit onderwerp

  19. 6.10

    D66: vragen over de huidige werkwijze op dit gebied binnen de gemeente Oss en de visie van de wethouder hierin.

  20. 6.11

    D66: heeft aanvullende vragen? Wat wordt er gedaan met betrekking tot compensatie? Komen er nieuwe bomen in de plaats van de bomen die gekapt zullen worden?

  21. 6.12

    VDG: In de beantwoording van het college op vraag 4 vindt VDG alleen een reactie op het verhogen van de verkeersveiligheid op de kruispunten van knooppunt Paalgraven. VDG meent dat de verbetering van de veiligheid van het gehele tracé in de commissie besproken mag worden. Juist waar rijkswaterstraat niet medeverantwoordelijk is, maar waar de gemeente zelf in kan grijpen, wil VDG om mogelijke aanpassingen debatteren.
    SP: Het hoge aantal ongelukken op N329 in combinatie met mogelijke koppelkansen (verbreding A50) maken dat de SP dit graag in de commissie wenst te bespreken.

  22. 6.13

    SP: De woningbouw en de herstructurering van verschillende wijken zijn de komende jaren van steeds groter belang voor onze inwoners. Daar wil de SP met deze afspraken graag op inhaken. Vragen aan het College of aan andere raadsfracties: De SP wil graag de mening horen van college en raad over de hierboven aangegeven samenhang.

    Raadsinformatie

    Onderwerp
    prestatieafspraken 2024-2027
  23. 6.14

    SP: Meer aandacht voor natuur bij het inrichten van het bedrijvenpark, naar Udens model. Ruimte biedt volop mogelijkheden, rust, water en aangesloten natuurgebiedjes.

    Raadsinformatie

    Onderwerp
    Raadsinformatiebrief Parkmanagement Bedrijventerreinen Elzenburg/De Geer
  24. 7
    Voorstel tot het houden van een besloten vergadering
  25. 8
    Sluiting