- Locatie
Titus Brandsmazaal
Agendapunten
-
1Opening, afmeldingen, mededelingen
-
2Vaststelling van de agenda
-
3Ingekomen post, nagekomen stukken
-
3.01
Bijlagen
-
3.02
Bijlagen
-
3.03
Bijlagen
-
3.04
Bijlagen
-
3.05
Bijlagen
-
4Terugblik vergaderingen
-
4.a
Het Manifest wordt standaard op de agenda’s van de Agendacommissie en het Fractievoorzittersoverleg geplaatst (bij terugblik vergaderingen) zodat periodiek gesproken kan worden over de werking van het Manifest.
Gedurende het jaar kan dan tevens informatie worden opgehaald voor de jaarlijkse evaluatie. -
4.b
Bijlagen
-
5
Bijlagen
-
6
Toelichting: Er dient m.n. te worden gelet op de noodzaak om alle agendapunten te behandelen, het voorstel voor de wijze waarop ze worden behandeld en wie ervoor moet worden uitgenodigd
Bijlagen
-
7
Bijlagen
-
8Wijzigingen Vergaderdata 2025
-
9Voorstel tot het houden van een besloten vergadering
-
10Rondvraag
-
11Sluiting
-
20Ruimte
-
20.1Adviesstukken
-
20.1.01
Samenvatting:
Op 28 januari 2021 wees de raad de polder aan als geschikte locatie voor grootschalige opwerk van windenergie. De raad gaf het college de opdracht om samen met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brababnt een programma op te stellen conform de omgevingswet. Het ontwerpprogramma heeft ter inzage gelegen en het planMER is vastgelegd. Het college legt nu het Voorkeursalternatief aan de raad voor en na instemming van de raad stelt het college het programma vast.
**Opmerkingen:
**De fractie van SP diende voor de raadsvergadering van 10 april 2025 een motie vreemd aan de orde van de agenda in “motie, onderbouw eerst het voorkeursalternatief Duurzame polder”. Deze motie is toen niet behandeld. Daarnaast deed de SP een verzoek om inlichten (artikel 42) en stelde ze artikel 41 vragen. Wanneer deze zijn beantwoord en wanneer de motie opnieuw wordt ingediend, wordt dit onderdeel van de stukken.Bijlagen
-
20.1.02
**Samenvatting:
**Om het omgevingsbeleid zo consistent mogelijk te houden en in te kunnen spelen op veranderende behoeftes in de samenleving wordt het regelmatig geactualiseerd om tegemoet te komen de veranderingen in de samenleving en wensen ten opzichte van de ruimtelijke ordening.
**Opmerkingen:
**De raadsgriffie heeft geen aanvullende opmerkingen bij dit voorstel.Bijlagen
-
20.1.03
**Samenvatting:
**De raad heeft op 27 januari 2022 het bestemmingsplan Facetplan geluidszone gezoneerd industrieterrein Heesch West’ (gemeente Oss) vastgesteld. Hiertegen is beroep ingesteld bij de afdelings bestuursrechtspraak van de Raad van State. Naar aanleiding hiervan heeft de Stichting Advisering bestuursrechtspraak advies gegeven. Dit advies leidt tot dit voorstel voor een gewijzigde vaststelling.
**Opmerkingen:
**De raadsgriffie heeft geen aanvullende opmerkingen bij dit voorstel.Bijlagen
-
20.1.04
**Samenvatting:
**Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Gelijktijdig met de inwerkingtreding van de Omgevingswet is ook een algemene nadeelcompensatieregeling ingevoerd in titel 4.5 van de Algemene wet bestuursrecht. Deze nadeelcompensatieregeling geldt voor overige schadeoorzaken die niet zijn genoemd in afdeling 15.1 van de Omgevingswet. De nieuwe nadeelcompensatieregeling vervangt (op termijn) de huidige planschaderegeling. Door deze wetswijzigingen is het nodig om een nieuwe nadeelcompensatieverordening vast te stellen. En deze ligt met dit voorstel voor aan de raad.
**
Opmerkingen:
**De griffie heeft geen aanvullende opmerkingen bij dit voorstel.Bijlagen
-
20.1.05
**Samenvatting:
**Met de bouw van nieuwe woningen en een andere ruimteverdeling in de stad is parkeren in de binnenstad een aandachtspunt. Met dit nieuwe parkeerbeleid stelt het college de raad voor beleid vast te stellen dat meer ruimte maakt voor functies zoals verblijven en ontmoeten, verbeteren van de kwaliteit van de openbate ruimte en de verschillende gebruikers een goede (fiets)parkeerplek aan te bieden.
**
Opmerkingen:
**Op 21 november 2024 sprak de commissie Ruimte over de opinienota parkeren. Dit voorstel komt daaruit voort.Bijlagen
-
30Sociaal Bestuurlijk
-
30.1Adviesstukken
-
30.1.01
Samenvatting
Het gebouw van De Lievekamp is oud en aan vervanging toe. Nu is het definitief ontwerp voor het nieuwe theater klaar. Het college vraagt de raad een besluit te nemen over het definitief ontwerp. Aan de hand van het definitief ontwerp bouwen we het nieuwe theater. Ook vraagt het college de raad om geld (€74.260.000,-) zodat we het theater kunnen bouwen. Het nieuwe theater biedt plaats aan meer mensen. Dit vraagt om een parkeeroplossing. Het college vraagt de raad om vanuit een reserve garant te staan voor de parkeeroplossing voor De Lievekamp. Nadat de raad instemt met het voorstel van het college start de aanvraag voor een omgevingsvergunning.
Opmerkingen
De raadsgriffie heeft geen aanvullende opmerkingen bij dit voorstel.Bijlagen
-
30.2Opiniestukken
-
30.2.01
Samenvatting
De verordening Jeugdhulp moet worden aangepast. Dit is nodig om de meest recente jurisprudentie te verwerken. Daarnaast zijn er actuele landelijke en lokale ontwikkelingen die aanpassing van de verordening nodig maken.
Aan de commissie wordt nu gevraagd om aan de hand van stellingen, richtinggevende uitspraken te doen waarmee het college de verordening kan aanpassen.
Opmerkingen
De raadsgriffie heeft geen opmerkingen bij dit voorstel.Bijlagen
-
40.1Opiniecommissie Ruimte en Sociaal Bestuurlijk
-
40.1.01
Samenvatting
We hebben vanaf oktober 2023 een nieuwe een visie op Wonen, Welzijn en Zorg. In deze visie staat een toewijzingsbeleid. Het toewijzingsbeleid is beleid waarmee we maximaal 1/3 van de vrijgekomen huurwoningen kunnen toewijzen aan urgentiegroepen. Voor het toewijzen van huurwoningen aan urgentiegroepen komt er een regionale urgentieregeling. Met de opinienota wil het college de mening ophalen over 8 uitgangspunten voor het maken van een urgentieregeling.
Opmerkingen
Vanuit de raadsgriffie zijn geen opmerkingen.Bijlagen